Nyheter
![](https://qualidiff.no/wp-content/uploads/sites/30/2020/01/laks-porsjonsstykker-sea-wave-stock-adobe_topp-215x180.jpg)
Norsk laks er en gigasuksess – men kan den bli enda større?
Av Audun Iversen, forsker i Nofima Laks skaper tusenvis av arbeidsplasser langs kysten, og har en eksportverdi som…
![Godt utvalg av røkte produkter i tyske supermarkeder, differensiert på opprinnelse og på vill/oppdrett og økologisk. Foto: Morten Heide © Nofima](https://qualidiff.no/wp-content/uploads/sites/30/2019/06/img_5145-215x180.jpg)
Differensiert laks i Polen og Tyskland
Qualidiff-forskere har intervjuet representanter for lakseprodusenter i Polen og supermarkedkjeder i Tyskland. Forskerne besøkte en rekke tyske supermarkeder…
![](https://qualidiff.no/wp-content/uploads/sites/30/2019/01/yuko-intervjujapan-laksebilde-215x180.jpg)
Intervjuer i Japan og USA
Qualidiff-forsker Yuko Onozaka (Universitetet i Stavanger) har gjort flere kvalitative dybdeintervjuer med forbrukere i Kashiwa, Japan og i…
![Hvilke egenskaper ved laksen bør produsenten fremheve? Strategier for dette er gjenstand for forskningen i Qualidiff-prosjektet.](https://qualidiff.no/wp-content/uploads/sites/30/2018/07/laks-02_2000-jabj-215x180.jpg)
Kvalitet som laksestrategi
Kan verdien på laks økes på andre måter enn å produsere mer eller å kutte kostnader? Ja, tror…